Úspěchy fotbalové reprezentace školy ve školním roce 2013/2014

Fotbalová reprezentace školy pod vedením Dr. Ladislava Kotlára úspěšně navazuje na dosažené úspěchy i v letošním školním roce 2013/2014.
V Městském přeboru středních škol v kopané „O pohár Josefa Masopusta,“ který se uskutečnil v měsíci září a říjen 2013 na hřišti SK Líšeň, vyhráli svoji základní skupinu bez ztráty jediného bodu a ve finálové skupině podlehli až tradičnímu rivalovi SOŠ a SOU Jílová. Obsadili tak pěkné 2. místo mezi středními školami města Brna.

V celorepublikové soutěži Středoškolská futsalová liga, která se hraje pod heslem „Fotbal ano, drogy ne“ naše reprezentace nechyběla dosud ani v jediném ročníku. V 1. kole letošního 12. ročníku této soutěže jsme postoupili do dalšího kola z 2. místa, avšak v dalších kolech jsme již přemožitele nenašli a vybojovali jsme si účast ve finále Jižní Moravy vyřazením středních škol z Brna, Vyškova, Jihlavy a Tišnova. Na tomto pěkném úspěchu se podílejí především žáci, kteří naši školu vzorně reprezentují už více let, ale také žáci mladších ročníků, kteří jsou postupně do reprezentace nominováni pro svoji výkonnost. Jsou to: Jakub Tišnovský, František Svoboda, Miroslav Nový, Michal Bednář, Martin Hodek, Vojtěch Řezáč, David Pazourek, Tomáš Ondroušek, David Němeček, Lukáš Kudlička, Ladislav Hanuš, Michal Špánek, Michael Aster, Antonín Ryzý a Tomáš Fišer.
Pevně věříme, že uspějeme a uděláme maximum pro další postup v této atraktivní soutěži.
Nemůžeme nevzpomenout účinkování našeho dívčího družstva v této republikové soutěži. Dívčí tým vykazuje každým rokem vzrůstající výkonnost a to se odráží i v dosažených výsledcích. Ve své základní skupině obsadila naše děvčata pěkné 2. místo, když vyhrála na SZŠ Grohova v poměru 4 : 1 a přemožitele našli až ve SŠIT Purkyňova. K oporám dívčího školního týmu patří: Veronika Barašová, Nicola Křížová, Katka Krestová, Alice Zábršová, Karolína Nováková, Terezie Nováková, Lucie Kebková, Gabriela Fajtlová, Vladislava Frantová, Barbora Kristková, Terezie Čápková, Naďa Antlová a Lenka Kohoutová. Na postup našich děvčat do finálové skupiny Jihomoravského kraje to ale tentokrát nestačilo. Bude-li nadále trvalý zájem ze strany žákyň naši školy o tuto sportovní disciplínu a zdokonalí své herní dovednosti pravidelným tréninkem, nebudou v příštích letech na postup bez šancí.

Více fotografií: https://skydrive.live.com/?cid=9aa052c3ce3408fb#cid=9AA052C3CE3408FB&id=9AA052C3CE3408FB%2115606